Ajuts extraordinaris a les petites empreses, microempreses i cooperatives per mantenir els llocs de treball en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO)

El tràmit per demanar l’ajut s’obrirà dilluns vinent, 15 de febrer, i es podrà fer fins al dia 22 a través de: https://canalempresa.gencat.cat

 

Qui són les persones beneficiàries?

Les micro i petites empreses i les cooperatives amb establiment operatiu a Catalunya i amb treballadors en ERTO actiu a 31 de gener de 2021

*Petita empresa: menys de 50 treballadors i volum de facturació anual inferior a 10.000.000 € 

*Microempresa: persona física o jurídica amb menys de 10 treballadors i volum de facturació anual inferior a 2.000.000 €

*Cooperatives amb menys de 50 treballadors i volum de facturació anual inferior a 10.000.000 €

 

Quin són els requisits per poder demanar l’ajut?

    •    Tenir treballadors en ERTO actiu a 31 de gener de 2021.

    •    Mantenir el mateix número de treballadors a 31 de desembre de 2021, respecte el 31 de desembre de 2020.

    •    En cas d’incompliment per part del beneficiari, es revocarà la subvenció i haurà de reintegrar la totalitat de la subvenció rebuda, més els interessos de demora corresponents.

    •    Per fer el càlcul del número de treballadors, cal tenir en compte el número total de treballadors, independentment del tipus de jornada.

 

Quina quantitat té aquest ajut?

Ajut de 2.000 euros per treballador en situació d’ERTO actiu, a data 31 de gener de 2021, amb un màxim de 30.000 euros per beneficiar

Tres càmpings de Mont-roig del Camp entre els 20 millors de tot Espanya

A la classificació de càmpings que anualment realitza l'ADAC (automòbil club d'Alemanya), 3 càmpings de Mont-roig es troben entre els 20 establiments mes apreciats de tot l'Estat Espanyol. A l'enumeració dels 75 millors càmpings espanyols:Playa Montroig 4ª posició / La Torre del Sol 9ª posició / Alannia Els Prats 19ª posició.

El Govern de la Generalitat començarà a pagar l'ajut de 2.000 € als autònoms aquesta setmana

El Govern de la Generalitat començarà aquesta setmana a pagar l’ajut únic de 2.000 € a les persones autònomes que hi tenen dret i que van registrar la sol·licitud dins del període que va finalitzar el passat dilluns dia 7 de desembre. El pagament d’aquest ajust extraordinari i d’emergència es farà en grups de 35.000 persones de manera que totes les persones autònomes sol·licitants hauran rebut els 2.000 € abans del 31 de desembre.

 

Després de la revisió i actualització dels primers anàlisis de dades realitzats, la xifra final de registrats en aquesta convocatòria que compleixen els requisits per rebre l'ajuda supera les 132.000 persones i la partida destinada serà de 264 milions d’euros. El govern ja tenia prevista aquesta possibilitat d'augment de les dades definitives, motiu pel qual havia fet una reserva de 300 milions.

Convocatòria COSME de captació d'innovació i digilització en el sector turístic

 Competitivitat de les Empreses i Pimes (COSME)

Aquesta acció té com a objectiu donar suport a la transformació digital dels empresaris turístics, en particular les pimes i les empreses emergents, i impulsar la innovació al llarg de la cadena de valor turística mitjançant la integració de les empreses turístiques i els grups d'interès en ecosistemes d'innovació transnacionals i interregionals, així com d'associacions i cooperació territorials.

Ajuts per a autònoms i empreses del sector turístic de Catalunya afectades econòmicament per les conseqüències de la COVID-19

El Departament d’Empresa i Coneixement, mitjançant la resolució EMC/2810/2020 publicada al DOGC el dia 9 de novembre, ha aprovat les bases per a una nova ajuda a autònoms i empreses del sector turístic a Catalunya. L’objecte d'aquestes bases és regular les condicions per a la concessió de subvencions a autònoms i empreses del sector turístic, afectats econòmicament per la situació de crisi ocasionada per la COVID-19, per compensar l'evident pèrdua econòmica del sector i garantir la continuïtat de la seva activitat.

Catalunya, regió Europea de la Gastronomia 2016

Enguany, Catalunya ha estat designada Regió Europea de la Gastronomia 2016, un reconeixement pioner que suposa una gran oportunitat per a posar més en valor i promoure el patrimoni agroalimentari, gastronòmic i turístic català, perquè "La gastronomia catalana forma part de la identitat de Catalunya i és un element de diferenciació i de gran interès turístic".

 

catalonia@europeanregionofgastronomy.org

@SomGastronomia #SomGastronomia www.catalunya.com/somgastronomia

2016: Los campings de la Costa Daurada y las Terres de l'Ebre invierten 15 millones de euros

El coste de las inversiones por parte de los 55 campings que forman parte de la Asociación se situará alrededor de los 15 millones de euros que servirán principalmente para renovar y actualizar las instalaciones. Así, muchos de los Campings han aprovechado el parón invernal en que no hay clientes para reformar zonas de gran importancia para los campistas como son los sanitarios, las piscinas, los parques infantiles o los restaurantes.

 

Sin embargo, las reformas están dirigidas a ampliar la superficie de alojamiento de los diversos campings para poder acoger más cómodamente los miles de huéspedes que cada año visitan la provincia de Tarragona. En este sentido, la temporada alta del año pasado se cerró con una ocupación superior al 63% y constatando la recuperación del mercado nacional, el aumento del público francés y el mantenimiento del holandés. El aumento en bungalows disponibles responde a la creciente demanda por este tipo de alojamiento por parte de los visitantes de la zona. Otras novedades de los Campings incluyen Spa Wellness Center, nuevas o tiendas "Glamping".

 

Nueva temporada ampliando reconocimientos internacionales

Recientemente, ocho de los Campings de Tarragona, uno más que en la edición anterior, han obtenido el galardón Best Camping 2016. El premio reconoce los mejores campings de toda Europa y fue entregado en el marco de dos galas celebradas en las localidades de Utrecht y Stuttgart. El reconocimiento Best Camping la otorga ANWB y ADAC, las asociaciones automovilistas de referencia en Holanda y Alemania que agrupan 21 millones de personas.La Asociación de Campings de la Costa Dorada y Tierras del Ebro forma parte de la Federación Empresarial de Hostelería y Turismo de Tarragona (FEHT), entidad que tiene por objetivo promover la amplia y variada oferta de alojamiento existente en la provincia de Tarragona.

Mont-roig del Camp, líder de pernoctacions en càmping a tot Espanya

Mont-roig del Camp lidera els municipis de tot l'Estat Espanya oel que fa a les pernoctacions de càmping en temporada alta, amb 759.615 pernoctacions. En segon lloc s'hi troba Torroella de Montgrí (Costa Barava) amb 738.610 pernoctacions. En tercer i queat lloc, també a la Costa Brava, hi ha Sant Pere Pescador (562.372 pernoctacions) i Castelló d'Empúries (526.105 pernoctacions). Cambrils està en el setè lloc del rànking, amb 455.110 pernoctacions.

 

Dels 10 municpis amb un major nombre de pernoctacions de càmping de tot Espanya, 8 són municipis catalans.

Balanç de les dades de turisme GENER - SETEMBRE 2015

Afluència de turistes per temporada 2012-2014

Creixement de les pernoctacions per tipologia d'establiment

Despesa del turisme estranger per mercat de procedència

FONT: Observatori d'Empresa i Ocupació a partir de diferents fonts (Frontur / Egatur / INE) Generalitat de Catalunya / Departament d'Empresa i Ocupació